1. Losliggend met ballast
Bij het los plaatsen van de EPDM moet altijd ballast gebruikt worden. Kimfixatie kan een hulpmiddel zijn tegen het lostrekken van de EPDM uit de zijkanten. In de praktijk blijkt deze mechanische bevestiging zeer moeilijk aan te brengen in snelbouw, ytong of isolatie, waardoor de EPDM nog steeds kan lostrekken. Deze methode is meestal af te raden.

2. Mechanische bevestiging
Wordt soms bij industriebouw gebruikt wanneer verlijming of ballast niet mogelijk is. Nadeel is de performatie van de EPDM.

3. Verlijmen met PU lijm
Dit is elastische lijm die niet uithardt. Voordeel is dat de EPDM nog kan verschoven worden na het verlijmen, maar de opstanden zullen extra bevestigd moeten worden door middel van contactlijm of mechanische bevestiging. Deze methode wordt vaak door dakwerkers toegepast om te besparen op het aantal werkuren en lijm.

4. Volledige verlijming met contactlijm
Deze methode heeft altijd de voorkeur, zelfs indien het dak nadien met ballast wordt voorzien. Aangezien de EPDM 100% is verlijmd aan de ondergrond, zal deze nooit meer lostrekken en is mechanische bevestiging aan de opstanden overbodig. Deze plaatsingmethode met Amerikaanse EPDM wordt sterk aangeraden.

DakRubberShop heeft meer dan 20 jaar ervaring met EPDM en staat garant voor een zeer mooie en duurzame afwerking van ieder plat dak. Online offerte binnen 24u via www.dakrubbershop.be.

Gerelateerde artikels