EPDM dakrubber is een zeer soepele en gemakkelijk zelf te plaatsen dakbedekking, geschikt voor de meeste types platte en licht hellende daken. Een EPDM dak wordt niet gebrand zoals bitumineuze oftewel roofing-daken, risico op brand tijdens het plaatsen is aldus uitgesloten. EPDM rubber wordt meestal mechanisch bevestigd of gelijmd, en dus door iedere handige doe-het-zelver gemakkelijk zelf te plaatsen.

In tegenstelling tot klassieke daksystemen zoals roofing, wordt er niet gewerkt met verschillende losse dakbanen, maar wordt een EPDM-dak uit één laag en uit één stuk waterdicht gemaakt, en dit tot meer dan 200m2 in één keer. Hierdoor is het plaatsen van een dakbedekking voor platte en licht hellende daken kinderspel geworden voor de handige doe-het-zelver, niet alleen voor zijn eenvoudige verwerking, maar ook voor zijn extreem lange levensverwachting van meer dan 40 jaar. Ook het plaatsen van accessoires zoals dakdoorvoeren, dakranden en andere hulpstukken zijn geen enkel probleem met de handige, voorgevormde hulpstukken.

Mede door zijn veel langere levensduur (meer dan 40 jaar!) heeft EPDM een veel mooier milieuprofiel dan roofing. 1mm EPDM komt overeen met 4 tot 8mm roofing, wat ontegensprekelijk een forse besparing betekent van petroleumgrondstoffen. Bovendien is EPDM perfect recycleerbaar.

Voordelen van EPDM:

- Zeer lange levensduur
- Gemakkelijk zelf te plaatsen
- Zeer sterk, rekbaar tot 400%
- Ongevoelig voor sterk wisselende temperaturen, UV-straling en Ozon
- Bestand tegen worteldoorgroei
- Dampdoorlatend
- Milieuvriendelijk alternatief voor Roofing

Gerelateerde artikels